Vaša debnička je teraz prázdna
Registrácia /Prihlásenie
- nákupný zoznam a obľúbené produkty hocikde
- zbieranie bonusových bodov
- rýchla objednávka
- informovanie o akciách a špeci zľavách
- možnosť upravovať objednávku po odoslaní do určitého času
Cibuľku opražíme na oleji, pridáme nakrájanú zeleninu - okrem topinamburov. Krátko dusíme (cca 10 minút, aby nám zelenina zmäkla), podlejeme vodou, pridáme bujón a dochutíme prípadne soľou. Keď je zelenina mäkká, rozmixujeme ju kuchynským robotom, odstavíme z ohňa a pridáme nastrúhané topinambury, už nevaríme. Na záver môžeme dochutiť tekvicovým olejom / syrom / posypať semiačkami, jedlými kvetmi a pod.
Za fotky a inšpiratívny recept ďakujeme nášmu dodávateľovi - farmárom pestujúcim topinambury na Slovensku www.sunroot.eu
3 menšie mrkvy
2 topinambury
kaleráb
2 petržleny
1 menšia cibuľa
zeler podľa chuti
1 strúčik cesnaku
bio bujón
soľ
olivový olej
tekvicový olej
Vaša debnička je teraz prázdna
Už ste vyskúšali slovenské topinambury? Topinambury pochádzajú pôvodne zo strednej Ameriky, no v BIO kvalite ich pestujú už aj u nás naši farmári. Nech sa páči, vyskúšajte túto vynikajúcu topinamburovú pochúťku!