NOVINKA: znížili sme ceny dopravy a zrušili minimálnu hodnotu objednávky! Zistite viac TU>

Vaša debnička 0

Vaša debnička je teraz prázdna

Registrácia /Prihlásenie
  • nákupný zoznam a obľúbené produkty hocikde
  • zbieranie bonusových bodov
  • rýchla objednávka
  • informovanie o akciách a špeci zľavách
  • možnosť upravovať objednávku po odoslaní do určitého času
  • Novinka
  • Sezónne
  • BIO
BIO

Červené pomaranče 1kg

1kg
4,32 €
vrátane DPH
Sicílske "krvavé" pomaranče (kultivar Tarroco, sú špecialitou - rastú totiž len na Sicílii, sú unikátne sfarbením i chuťou a ich sezóna je krátka. (Najznámejšie kultivary červených pomarančov súMoro, Tarroco, Sanguina, Sanguinello). Farba…

Informácie o produkte

Sicílske "krvavé" pomaranče (kultivar Tarroco, sú špecialitou - rastú totiž len na Sicílii, sú unikátne sfarbením i chuťou a ich sezóna je krátka. (Najznámejšie kultivary červených pomarančov súMoro, Tarroco, Sanguina, Sanguinello).

Farba dužiny môže prechádzať od oranžovej so žilkami rubínovočervenej cez svetločervenú, fialovočervenú až po takmer čiernu, intenzita červenej farby závisí od obdobia zberu. Aktuálna informácia k červeným pomarančom: tento zber pomarančov má aktuálne len slabšie zafarbenie kože a vnútornej dužiny, jeho chuť je však výrazne kyselkavá so sladkosťou, je veľmi osviežujúci a šťavnatý :).

Kôra týchto pomarančov je oranžová, s nádychom do červena alebo do purpurova, ale nemusí byť, môže byť len oranžová, závisí od obdobia zberu.

Sú však veľmi cenené aj pre ich výraznú a zaujímavý chuť - chuť je sladko kyslá, vyvážená kyslosť so sladkosťou, niektorí ľudia hovoria o malinovej či jahodovej chuti.  V porovnaní s oranžovými pomarančmi sú šťavnatejšie. Dužina Moro pomarančov neobsahuje žiadne alebo len minimum kôstok.

Zaujímavý recept na GALETTE z červených pomarančov nájdete TU>>

Červené pomaranče majú vysoký obsah vitamínu C spomedzi citrusového ovocia. Stredne veľký pomaranč Vám tak poskytne odporúčanú dennú dávku tohto vitamínu. Sú zdrojom minerálnych látok a vlákniny. 

Prečo sú červené?

Všetky pomaranče obsahujú karotén (podobne ako napríklad mrkva). Práve na sicílskych pomarančoch vybraných kultivarov (aj Moro) je však nezvyčajné to, že si vytvárajú červené farbivo nazývané antokyanín, ktoré zrelému ovociu prepožičiava typický červený odtieň. Antokyanín funguje ako antioxidant, chráni telo pred voľnými radikálmi.

Použitie: Červený pomaranč je chutný čerstvý, môžeme ich použiť do nápojov, odšťaviť alebo z nich spraviť džemy, sirupy a napríklad aj koláč. Červený pomaranč sa veľmi hodí aj na sorbety či do ovocných šalátov, ale aj na obzvláštnenie zeleninových šalátov.

Skladovanie: Pomaranče môžeme skladovať v chladničke. Pri izbovej teplote sa skôr kazia. Ideálna teplota je od 0 do 4°C.

Krajina pôvodu: Sicília.

Zahraničné farmy
Zahraničné farmy

Tu združujeme aj zahraničných farmárov, ktorí nám ...

Zistite viac o tomto dodávateľovi

Pozerali ste tieto produkty

Červené pomaranče 1kg
  • Novinka
  • Sezónne
  • BIO
Červené pomaranče 1kg
1kg
4,32 €
Zahraničné farmy