Vaša debnička je teraz prázdna
Registrácia /Prihlásenie
- nákupný zoznam a obľúbené produkty hocikde
- zbieranie bonusových bodov
- rýchla objednávka
- informovanie o akciách a špeci zľavách
- možnosť upravovať objednávku po odoslaní do určitého času
Vaša debnička je teraz prázdna
100% garancia spokojnosti
Našim cieľom je ponúkať len to najlepšie. Preto máme pre vás garanciu 100% spokojnosti. Zistite o nej a o možnosti reklamovať viac tu.
Slovenská cvikla od pána Baláža.
Cvikla alebo tiež červená repa je nenáročná plodina, ktorú od nepamäti pestovali v našich zemepisných šírkach. Hlavne v oblasti Stredomoria. V súčasnosti je obľúbená takmer na celej severnej pologuli od Ameriky, cez Európu až po ázijské krajiny. U nás ju najčastejšie podávame sterilizovanú. Surová je ideálna do zeleninových či smotanových šalátov. Jemne sparená, prípadne dusená sa hodí napr. k pečenému mäsu či rybe. Mnohé národy ju využívajú aj na prípravu polievky. Na varenie sú vhodnejšie menšie buľvy, ktoré nie sú ešte tak tuhé a netreba ich toľko variť. Zachovávajú sa tak cenné látky v nej obsiahnuté. Cvikla je podobne ako mrkva ideálna zelenina na odšťavovanie. Hlavne mladé buľvy. Z cvikly môžeme konzumovať aj listy, samozrejme čerstvé.
Skladovanie: Cvikla sa veľmi dobre skladuje. Potrebné je dodržať niekoľko pravidiel. Hlavne pre dlhšie uskladnenie buľvy očistíme pred uskladnením od zeminy. Ideálne je suché, chladné a tmavé miesto zaistené proti mrazu a dostatočne vetrané.
Krajina pôvodu: Slovensko.
Ladislav Baláž je mladý šikovný farmár, ktorý je presvedčený, že...