Vaša debnička je teraz prázdna
Registrácia /Prihlásenie
- nákupný zoznam a obľúbené produkty hocikde
- zbieranie bonusových bodov
- rýchla objednávka
- informovanie o akciách a špeci zľavách
- možnosť upravovať objednávku po odoslaní do určitého času
Vaša debnička je teraz prázdna
Tempeh je výživné a chutné jedlo vyrobené z fermentovaných strukovín, najčastejšie z cíceru alebo sóje. Pôvodne pochádza z Indonézie, kde sa používa už tisíce rokov ako alternatíva k mäsu a postupne sa s obľubou stal populárnym po celom svete. Známy je najmä u vegetariánov a vegánov, ako náhrada mäsa v rôznych jedlách.
Očarí vás jeho lahodná, jemná, mierne slaná, oriešková chuť. Uplatnenie nájde v mnohých jedlách, pretože ľahko absorbuje ostatné chute a tak si ho môžete vychutnať v rôznych podobách - od sendvičov, polievky až po sladké koláče. Avšak dopriať si ho môžete aj surový, napríklad s miso omáčkou.
Strukoviny sa namočia do vody a následne sa nechajú klíčiť. Namočené, vyklíčené strukoviny sa rozomelú na jemno a zmiešajú s kultúrou baktérií. Táto zmes sa nechá fermentovať jeden až dva dni. Hotový tempeh sa potom vytvaruje do plátkov alebo kociek a nechá sa vysušiť.
Vyskúšajte slovenský tempeh od nás tu.