Získajte 5 EUR NA PRVÝ NÁKUP: zistite viac tu>

Vaša debnička 0

Vaša debnička je teraz prázdna

Registrácia /Prihlásenie
  • nákupný zoznam a obľúbené produkty hocikde
  • zbieranie bonusových bodov
  • rýchla objednávka
  • informovanie o akciách a špeci zľavách
  • možnosť upravovať objednávku po odoslaní do určitého času

Rakytník rešetliakový 7 top receptov - rakytník použitie

04.09.2018



Rakytník rešetliakový: 7 top receptov a tipov na jeho prípravu

Sezóna rakytníka je práve v plnom prúde. Čo je na tejto rastlinke tak výnimočné a ako ju možno spracovať? Dozviete sa v našom článku: "Rakytník rešetliakový".

Rakytník patrí medzi rastliny s najväčšou výživovou hodnotou na svete. Plody rakytníka zoskupujú až okolo 190 rôznych látok. Obsahujú mnoho rôznych vitamínov, aminokyselín aj minerálov a stopových prvkov. Jediná (niekde sa uvádza 1 - 3) bobuľka pokryje dennú dávku vitamínu C. Rakytník stimuluje imunitu a slúži aj ako prevencia. Ideálne je ho zamraziť a môžete ho užívať celú jeseň aj zimu. Zužitkovať sa však dajú aj listy! Listy oberte z vetvičky a nasušte ich. 

Čítajte nižšie, ako rakytník zúžitkovať.

rakytník rešetliakový kde kúpiť

Zdroj: FARMOVE.sk

Tipy na prípravu rakytníka rešetliakového


1) ČAJ z listov - listy oberte a pripravíte si z nich chutný čaj, ktorý pomôže pri prechladnutí a chrípke, užíva aj pri reumatizme a dne

2) PLODY -  konzumujeme najlepšie čerstvé, je škoda ich tepelne upravovať. Rakytník kúpite tu>

3) SMOOTHIE - z plodov sa pripravujú aj smoothie (jeho kyslastú chuť dobre zakamuflujú napr. banány, a tak bude vhodné aj pre deti*)
*Pred podávaním rakytníka či smoothie deťom konzultujte ich vhodnosť s pediatrom.

4) ZMRZLINA - možno pripraviť zmrzlinu: v kombinácii napr. s banánom si vyrobíte výbornú rakytníkovú oranžovú zmrzlinu (stačí rozmixovať so smotanou na šľahanie a pridať cukor, nevariť, dať zamraziť - mňaaam). Recept na rakytníkovú zmrzlinu nájdete tu>

5) LEKVÁR - niektorí pridávajú rakytník do lekvárov, pekne lekvár prifarbí, no nie je hlavou surovinou, nakoľko lekvár z čistého rakytníka by bol príliš kyslý :). Môžete si pripraviť aj čistý nevarený rakytníkový lekvár>

6) KOLÁČE - alebo rakytník do koláčov: výborné chutí v kombinácii s jablkom a vlašskými orechmi v domácej štrúdličke alebo v bublanine, ak už neviete, čo s ním, vyskúšajte ho teda i do pečenia :)

7) OMÁČKA k divine alebo hoci aj vegetariánskym či vegánskym jedlám: podobne ako brusnicová omáčka, z rakytníka pripravíte podobnú delikatesu, vyskúšajte ho podusiť s cukrom, troškou octu, príp. v kombinácii s brusnicami, necháte zredukovať a máte chutnú omáčku!

Rakytník dostanete kúpiť na našom e-shope za super cenu (dávka na 3 mesiace len 2,98,- eur)> Rakytník dovoz domov TU>>

rakytnik resetliakovy dzem lekvar
Chat