Vaša debnička je teraz prázdna
Registrácia /Prihlásenie
- nákupný zoznam a obľúbené produkty hocikde
- zbieranie bonusových bodov
- rýchla objednávka
- informovanie o akciách a špeci zľavách
- možnosť upravovať objednávku po odoslaní do určitého času
Objavte široký výber farmárskych produktov od lokálnych farmárov, ktoré doručíme až k vašim dverám. Doprajte si čerstvosť a kvalitu, ktorá poteší vás aj vašu rodinu.
Čerstvé ovocie a občerstvenie do vašej kancelárie. Nečakajte a vyskúšajte obľúbený benefit zamestnancov využívať už dnes.
Vaša debnička je teraz prázdna
Vôňa čerstvých, ručne robených cestovín je nenahraditeľná. Zabudnite na priemyselné alternatívy a objavte čaro domácich cestovín! S nami zistíte, prečo sa do toho pustiť, aké múky použiť a ako konkrétne na to.
Domáce cestoviny znamenajú kvalitu a čerstvosť. Sami si vyberáte suroviny, vyhnete sa zbytočným prídavným látkam a vychutnáte si autentickú chuť a lepšiu textúru. Pocit z vlastnoručne pripraveného jedla je jednoducho na nezaplatenie.
Tradične sa používa semolina a hladká pšeničná múka. Experimentovať však môžete aj so špaldovou (oriešková chuť, ľahšia stráviteľnosť), celozrnnou (viac vlákniny), pohánkovou (bezlepková, zemitá chuť), či hrachovou alebo cícerovou (bezlepkové, bohaté na bielkoviny) múkou. Pri iných múkach začnite s menším množstvom v kombinácii s pšeničnou.
Potrebujete: 200 g múky (rôzne druhy), 2 vajcia, štipku soli, voliteľne 1 lyžicu olivového oleja.
Postup:
Cesto môžete obohatiť bylinkami, špenátom či sušenými paradajkami. Čerstvé cestoviny varte 2-5 minút. Na uskladnenie ich nechajte dôkladne preschnúť a dajte do vzduchotesnej nádoby (chladnička 1-2 dni, mraznička niekoľko mesiacov).
Tak čo, už sa tešíte, kedy si pripravíte svoje prvé domáce cestoviny? Veríme, že tento článok vás inšpiroval k objavovaniu radosti z vlastnoručne pripravených dobrôt. Prajeme vám nech sa vaša kuchyňa naplní vôňou čerstvých cestovín a vaše taniere lahodnými pokrmami!