Vaša debnička je teraz prázdna
Registrácia /Prihlásenie
- nákupný zoznam a obľúbené produkty hocikde
- zbieranie bonusových bodov
- rýchla objednávka
- informovanie o akciách a špeci zľavách
- možnosť upravovať objednávku po odoslaní do určitého času
Vaša debnička je teraz prázdna
Kozie a ovčie mlieko sa na Slovensku využívalo už v minulosti. Naši predkovia poznali potenciál a výbornú výživovú hodnotu týchto mliek, preto ich konzumovali v oveľa väčšom množstve ako my dnes.
Mlieko je základnou surovinou, patrí k najbohatším zdrojom vápnika a fosforu. Vďaka ľahko stráviteľnej laktóze je tiež výborným zdrojom energie. Kyslo mliečne výrobky ako tvaroh, žinčica, jogurt blahodarne pôsobia na činnosť žalúdka a čriev, zlepšujú náš imunitný systém.
Najchutnejšie je mlieko pochádzajúce zo zvierat, ktoré sa pasú v podhorských oblastiach. Vďaka tomu má vysoký obsah prospešných látok pre zdravie človeka.
Ovčie mlieko má kyslastú príchuť a svojou hustou formou pripomína žinčicu. Nenahraditeľná chuť ovčích syrov a bryndze je príjemným bonusom k ostatným benefitom tohto lahodného mlieka.
Vedeli ste?
Dojenie oviec je náročný proces, pretože ak sa ovečky čo i len mierne vystrašia začnú produkovať adrenalín a množstvo nadojeného mlieka je minimálne.
Zvieratá, ktoré sa pasú na lúkach majú najchutnejšie mlieko. Takéto mlieko a výrobky z neho môžeme zaradiť medzi biopotraviny, nakoľko sa získavajú tradičným ekologickým spôsobom.
Výrobky z fariem, ktoré majú dlhoročnú tradíciu sú preto tou najlepšou voľbou. Zvieratá na Ekofarme Važec sú chované ekologicky a udržateľnosť hospodárenia je pre nich prioritou. Pre zvieratá pestujú vlastné krmivo, ktorým dokrmujú v zimných mesiacoch. Rodinná farma Baránek používa pri výrobe tradičné postupy a nepoužívajú žiadne chemické a konzervačné látky.
Výrobky z chuťou minulosti sú tie s najlepšou výživovou hodnotou a ich chuti odolá málokto J
Zakúpite aj u nás v sezóne TU.