Získajte 5 EUR NA PRVÝ NÁKUP: zistite viac tu>

Vaša debnička 0

Vaša debnička je teraz prázdna

Registrácia /Prihlásenie
  • nákupný zoznam a obľúbené produkty hocikde
  • zbieranie bonusových bodov
  • rýchla objednávka
  • informovanie o akciách a špeci zľavách
  • možnosť upravovať objednávku po odoslaní do určitého času

5 vecí, ktoré o Shiitake musíte vedieť! Čo je to a kde to kúpite?

24.08.2021

Húževnatec jedlý známejší pod menom Shiitake, kde slovíčko „shii“ označuje strom, na ktorom tieto huby pôvodne rástli a „také“ znamená huby. Huba známa svojimi liečivými vlastnosťami sa stáva čoraz populárnejšou potravinou aj u nás. 

Zdroj: Pixabay.com

  1. Tento druh huby je zaujímavý pre svoju bohatú plnú chuť, vďaka ktorej sa stali dobrou prísadou do omáčok či na prípravu polievok.
  2. vysoký obsah vitamínov a minerálnych látok. Vďaka silným zlúčeninám sa tieto huby vyznačujú prirodzenou schopnosťou bojovať proti zápalom, či škodlivým vírusom a výrazne posilňuje imunitný systém.
  3. Je nízkokalorická. Shiitake sa považuje za diétnu potravinu, 100 gramov čerstvej surovej huby totiž obsahuje iba 30 kalórií. Túto pochúťku si tak môžete spokojne dopriať aj na večeru.
  4. Zabraňuje starnutiu, chráni a regeneruje bunky, vďaka čomu je označovaná aj ako symbol dlhovekosti.
  5. Shiitake huby majú všestranné využitie, môžete si vybrať sušenú alebo čerstvú variantu. Kúpite ju v lekárni vo forme prášku či kapsúl, alebo čerstvú – surovú vo vysokej kvalite u nás vo FARMOVE a my vám ju radi doručíme kdekoľvek na Slovensku >> www.farmove.sk/products/search?term=shitake
Chat