Vaša debnička je teraz prázdna
Registrácia /Prihlásenie
- nákupný zoznam a obľúbené produkty hocikde
- zbieranie bonusových bodov
- rýchla objednávka
- informovanie o akciách a špeci zľavách
- možnosť upravovať objednávku po odoslaní do určitého času
Listy medvedieho cesnaku nakrájame, vložíme spolu s ostatnými surovinami do mixéru, mixujeme až do hladkej konzistencie. Ak sa vám pesto zdá husté, môžete pridať ešte olej. Pesto skladujeme v chladničke v dobre očistených sklenených pohároch, napr. z detskej výživy, vydržať by vám malo niekoľko týždňov :), ale určite ho zjete skôr!
Dobrú chuť Vám praje FARMOVE! :)
3 zväzky ( 300g ) medvedieho cesnaku
100ml kvalitného olivového oleja
1 šálka vlašských orechov ( alebo iných podľa chuti )
Slnečnicové semienka
šťava z citróna
hrsť strúhaného parmezánu
soľ
čierne korenie
Vaša debnička je teraz prázdna
Aj vy milujete medvedí cesnak? Jeho sezóna je krátka, vychutnajte si ho preto naplno! Vynikajúci je čerstvý len tak na chlebík, ale mnohí z neho robia domáce pesto. Vyrobíte ho naozaj rýchlo a jednoducho. Chutí len tak natretý na chlebíku, použiť ho môžete ako omáčku k cestovinám, marinovať ním ryby, ochutiť zeleninový šalát… Fantázií sa medze nekladú. Niekto používa aj syr parmezán, niekto obľubuje pesto bez syra. Platí, že namiesto vlašských orechov môžete do tohto pesta použiť naozaj akékoľvek iné orechy.