Vaša debnička je teraz prázdna
Registrácia /Prihlásenie
- nákupný zoznam a obľúbené produkty hocikde
- zbieranie bonusových bodov
- rýchla objednávka
- informovanie o akciách a špeci zľavách
- možnosť upravovať objednávku po odoslaní do určitého času
Vaša debnička je teraz prázdna
Predaj tohto produktu skončil.
Lavaš (arménsky ) je chutný chlieb pripravený z nekysnutého cesta. Je základným pokrmom arménskej kuchyne. Obľubu si získal na Kaukaze, v Stredomorí, Európe či USA. V Arménsku sa tento chlieb už po stáročia pečie vždy na jeseň v rozpálených hlinených peciach. Velké množstvo chleba sa potom uchováva v suchom a chladnom prostredí. Pred konzumáciou sa chlieb pokropí vodou.
Lavaš je podobný indickému čapati alebo arabskému chlebu. Odlišuje sa však svojou jemnosťou, veľkosťou a zložením. Cesto sa vyrába z múky a pitnej vody. Pri príprave sa dochucuje morskou soľou. Vyskúšajte ho aj ako alternatívu namiesto zemiakovej lokše.
Výborne sa hodí na sladko aj na slano, mnoho inšpirácii nájdete na Instagrame Lavaš TU> @lavaszdravychlieb
Pomocou lavaša hravo pripravíte pizzu, wrapy, rolky, zapečené "chlebíčky", sladké koláče, pizzu, štrúdle...
Zloženie: Pšeničná múka, voda, soľ.
Alergény: Lepok
Energia (100g) | Bielkoviny | Sacharidy | Tuky | NaCl |
1185 kJ (279 kcal) | 12g | 56g | 0.68g | 2.67g |
Skladovanie: Skladujte v chladničke pri teplote max. do 8 °C.
Lavaš vydrží v chladničke zabalený v sáčku maximálne 10 dní od dátumu výroby. V mrazničke ho môžete skladovať až 2 mesiace.
Výrobca: Pekáreň Lavaš, Trieda SNP 61, 040 11 Košice.
Krajina pôvodu: Slovensko.
Lavaš (arménsky լավաշ) je chutný chlieb pripravený z nekysnutého cesta. Je základným pokrmom arménskej kuchyne...