Vaša debnička je teraz prázdna
Registrácia /Prihlásenie
- nákupný zoznam a obľúbené produkty hocikde
- zbieranie bonusových bodov
- rýchla objednávka
- informovanie o akciách a špeci zľavách
- možnosť upravovať objednávku po odoslaní do určitého času
Objavte široký výber farmárskych produktov od lokálnych farmárov, ktoré doručíme až k vašim dverám. Doprajte si čerstvosť a kvalitu, ktorá poteší vás aj vašu rodinu.
Čerstvé ovocie a občerstvenie do vašej kancelárie. Nečakajte a vyskúšajte obľúbený benefit zamestnancov využívať už dnes.
Vaša debnička je teraz prázdna
Predaj tohto produktu skončil.
Kuriatka sú veľmi chutné huby, ktorú si cenia po celom svete. V mnohých regiónoch Európy je viac cenená ako u nás obľúbené hríby. Má príjemnú korenistú chuť a dajú sa z nej pripravovať jedlá na rôzne spôsoby. U nás je obľúbená napríklad kuriatková smotanová omáčka.
Tipy na prípravu:
Kuriatková smotanová omáčka (ku knedli, na cestoviny):
Potrebujeme: 400g kuriatok, 2 PL masla, 300 ml vývar (zeleninový, hubový, mäsový), 250 ml smotana na varenie, trošku cukru, petržlenová vňať.
Postup: Kuriatka očistíme, opláchneme, nakrájame nadrobno a cca 10 minút ich vyprážame na masle. Potom prilejeme vývar, dochutíme soľou, čiernym korením, za stáleho miešania prilievame aj smotanu. Chvíľku prevaríme, dochutíme čerstvou petržlenovou vňaťou. Kto má rád hustejšie, môže zahustiť troškou múky. Dobrú chuť! * Ak máte radi kyslejšie, použite namiesto smotany na varenie kyslú smotanu.
Hubový paprikáš:
Potrebujeme: 400g kuriatka, 70 g cibuľa, 2 ČL mletá červená paprika, 1 smotana na šľahanie.
Postup: Na oleji orestujeme cibuľku a nadrobno pokrájané (vopred očistené) kuriatka. Podlejeme vodou (aby boli všetky huby vo vode) a pomaly dusíme domäkka. Pridáme papriku, soľ, mleté čierne korenie, smotanu a necháme prevrieť. Kto má rád hustejšie, môže zahustiť troškou múky/ovsenými vločkami. Podávame s knedľou, prípadne cestovinami.
Iné tipy na prípravu: 50 - 100g môžeme pridať do krémového rizota, alebo si z nich môžete pripraviť sladko-kyslé zavárané huby do pohárikov na zimu.
Krajina pôvodu: Slovensko.
Pán Erik Valentovič je je profesionálnym zberačom húb s certifikátom, na jar zbiera...