Vaša debnička je teraz prázdna
Registrácia /Prihlásenie
- nákupný zoznam a obľúbené produkty hocikde
- zbieranie bonusových bodov
- rýchla objednávka
- informovanie o akciách a špeci zľavách
- možnosť upravovať objednávku po odoslaní do určitého času
Zelená papája je nezrelé ovocie, ktoré sa väčšinou využíva v receptoch ázijskej kuchyne. Jej chuť je dosť nevýrazná, trošku pripomínajúca našu poľnú uhorku. Pýtate sa, prečo by som ju potom mala/mal jesť? Lebo obsahuje veľké množstvo minerálov, vitamínov a napríklad okrem iného uľahčuje trávenie, vďaka tráviacemu enzýmu papainu.
Je to jedno z najzdravších ovocí vôbec. Najlepšie je použiť ju v surovom stave do šalátov alebo práve do takýchto jarných roliek, ale dá sa pridať aj do teplej kuchyne napríklad do curry, ryžových rezancov alebo sa z nej dokonca dajú pripraviť chutné hranolky.
ROLKY: Ryžový papier namočíme do horúcej vody, rozprestrieme ho na pracovnú plochu a v strede ho naplníme zeleninou, klíčkami, ryžovými rezančekmi vermicelli, tofu, mangom alebo avokádom. Ja som ich plnila oranžovou paprikou, červenou kapustou, pak choi, zelenou papájou, mangom a vermicelli rezancami. Namáčame si ich do omáčky z arašidového masla, tamari, javorového sirupu, chilli a vody, ktorou omáčku zriedime.
Ak si chcete pripraviť z papáje hranolčeky, papáju očistíme a nakrájame na hranolčeky, ktoré povaríme vo vriacej vode približne 4 minúty a po vychladnutí ich obalíme v zmesi z tapiokového škrobu, sušenej papriky, soli, curry korenia a trošky oleja. Konzistencia by malo byť ako cestíčko na obaľovanie. Pečieme pribižne 20 minút pri 180 na horkovzduch.
Dobrú chuť :)
@Rebarbora
ryžové rezance
zelená papája
červená paprika
avokádo
mango
červená kapusta
mrkva
tofu
klíčky
pak choi
arašidové maslo
sójová omáčka
chilli
Vaša debnička je teraz prázdna
Barbora Kyšková (Drahovská) je známa blogerka, ktorá predstavuje hlavne veľmi chutné a nápadité vegánske alebo vegetariánske jedlá. Vyskúšajte tento skvelý recept na prípravu zelenej papáje. Všetky jej úžasné recepty nájdete tu a jej Instagram účet Rebarbora vegan blog tu. :)