Získajte 5 EUR NA PRVÝ NÁKUP: zistite viac tu>

Vaša debnička 0

Vaša debnička je teraz prázdna

Registrácia /Prihlásenie
  • nákupný zoznam a obľúbené produkty hocikde
  • zbieranie bonusových bodov
  • rýchla objednávka
  • informovanie o akciách a špeci zľavách
  • možnosť upravovať objednávku po odoslaní do určitého času

OBĽÚBENÉ OVOCNÉ PARADAJKY. ZISTITE KTORÁ ODRODA JE VAŠIM FAVORITOM!

02.02.2022

Malé cherry paradajky sladkej chuti si vás už určite získali. Svojimi rôznymi tvarmi, farbami a sladkou chuťou sa nazývajú aj ako „ovocné paradajky“.

Prinášame vám prehľad tých najobľúbenejších odrôd lahôdkových paradajok.

Malé ďatlové paradajky Pollicino s oválnymi červenými plodmi sú šťavnaté sladké osvieženie v každom šaláte.

Najvyhľadávanješou odrodou sú sýtočervené cherry paradajky Tramezzino. Kúpite ich na vetvičke takmer celoročne. Pod jemnou šupkou objavíte šťavnatú dužinu lahodnej paradajky.

Žlté hruškovité paradajky sú príznačné znamenie pre odrodu Perun. Ich chuť je skutočne výrazne sladká a vhodná najmä na priamu konzumáciu.

O niečo drobnejší červený súrodenec žltého Perunu je Radana. Hruškovité plody červenej farby majú príjemnú sladkastú arómu a chuť.

Mc Dreamy je cherry odrody slivkového tvaru. Je vhodná na dlhšie skladovanie nakoľko má hrubšiu šupinu a pevnejšiu dužinu. Slivkový tvar má aj Storia, ktorá sa môže pýšiť vysokým obsahom cukru, vďaka čomu je ich chuť skutočne svieža a sladká, zaručene poteší aj tých najnáročnejších gurmánov.

Fascinujúce čierne paradajky odrody Black cherry sú tmavo červené až čierne. Ich chuť je výborná, ľahko sladká. Čierne paradajky sú cenené pre vysoký obsah flavonoidov, ktoré majú priaznivý účinok na ľudský organizmus. Sú vhodné na priamu konzumáciu, aj na tepelné spracovanie.

Bamano sú malé oranžové paradajky slivkového tvaru, ich chuť je bohatá, veľmi sladká. Pre svoju výraznú farbu vyniknú na každom tanieri. O niečo svetlejšou, žltšou farbou vám zas tanier rozžiaria vynikajúce strapcové paradajky Maggino.

Príjemná kokteilová paradajka Brioso svojim tvarom predstavuje dokonalú paradajku, jej dužina je sladká výrazne aromatická.

Paradajka Rosella sladkej chuti, vás zaujme svojim červeno – ružovo – čiernym sfarbením. Drobné plody majú cca 15 gramov.

Odrodu Goldkrone ľahko rozpoznáte pre jej sýtu žltú farbu, rovnomerný guľatý tvar. Predáva sa na dlhej vetvičke a plody majú výbornú sladkú chuť.

Netradičné sfarbenie ovocných paradajok uzatvára cherry odroda Duo. Dužinatá melónová paradajka, má na sebe červené plody s výrazným zelenožltým melírom.

Cherry paradajky patria medzi najobľúbenejšie druhy paradajok. Výborne sa hodia na dekorovanie mís, svojou sladkou chuťou oživia každý šalát a omáčkam dodajú pravú paradajkovú arómu. Ak aj nie ste milovníkom klasických paradajok, tieto cherry kúsky rozhodne stoja za vyskúšanie.

Zdroj obrázkov: iStock

Chat