Získajte 5 EUR NA PRVÝ NÁKUP: zistite viac tu>

Vaša debnička 0

Vaša debnička je teraz prázdna

Registrácia /Prihlásenie
  • nákupný zoznam a obľúbené produkty hocikde
  • zbieranie bonusových bodov
  • rýchla objednávka
  • informovanie o akciách a špeci zľavách
  • možnosť upravovať objednávku po odoslaní do určitého času
  • Sezónne

Špargľa zelená (BIO) slovenská 500g

0.5kg 11.96 €/kg
5,98 €
vrátane DPH
Špargľa zelená v BIO kvalite, slovenská, 500g. Táto "Záhorácka špargľa" sa pestuje na Slovensku v BIO kvalite vo Veľkých Levároch. Šparglovňa vznikla už v roku 1992. Pestujú ju stále prirodzene, ručne ju aj zbierajú. Veľké Leváre sú najväčším…
Fotografia je ilustračná

Informácie o produkte

Špargľa zelená v BIO kvalite, slovenská, 500g. Táto "Záhorácka špargľa" sa pestuje na Slovensku v BIO kvalite vo Veľkých Levároch. Šparglovňa vznikla už v roku 1992. Pestujú ju stále prirodzene, ručne ju aj zbierajú. Veľké Leváre sú najväčším producentom špargle na Slovensku. 

TIPY na prípravu: výborná je do polievky, varená aj pečená. Pred prípravou špargle odkrojte drevnaté časti - konce (spravidla 1 - 2 cm), ktoré sú veľmi tvrdé, hodia sa skôr na vývar do polievky. Špargľu pred tepelnou úpravou vždy šúpeme - jej koža je tvrdá, takže pokiaľ je koža tvrdá, šúpeme ju, pretože po uvarení by mohla byť horká.

* Špargľová polievka - špargľu (cca 15ks) očistíme škrabkou na zemiaky (koža je veľmi tvrdá). Špargľu nakrájame na menšie "kocky", krátko ju smažíme na masle spolu s nadrobno pokrájanou cibuľkou. Pridáme následne nadrobno pokrájaný petržlen a 1 zemiak, môžeme podľa chuti 1 pohár mrazenej kukurice alebo hrášku. Dochutíme soľou. Varíme cca 20 minút. Na záver dobre vymixujeme pre krémovú konzistenciu, pridáme čerstvo nakrájanú petržlenovú vňať. Môžete pridať 2 PL masla, ktoré polievku ešte zjemní.

* Zapekaná špargľa - Špargľu varíme 5 minút v osolenej vode. Následne ju vložíme do zapekacej (sklenenej misy) na dno (musíme ju predtým ošúpať), prekladáme slaninkou/šunkou a syrom, a takto vrstvíme až pokiaľ nám neminieme všetky suroviny. Potom si vymiešame 3 kyslé smotany s 3 vajcami, trochou vegety a čierneho korenia a vylejeme ich do misy.  Môžeme ešte na záver posypať syrom a pečieme dozlatista na 180°C.

* Varená špargľa - ošúpanú špargľu varíme cca 7 - 10 minút v osolenej vode - domäkka. Podávame poliatu syrovou omáčkou alebo ako prílohu k mäsu. 

Krajina pôvodu: Slovensko.

Asparagus spol s.r.o.
Asparagus spol s.r.o.

Asparagus spol s.r.o. vznikla v roku 1991. Venujú sa pestovaniu BIO špargle na Slovensku.

Zistite viac o tomto dodávateľovi

Pozerali ste tieto produkty

Špargľa zelená (BIO) slovenská 500g
  • Sezónne
Špargľa zelená (BIO) slovenská 500g
0.5kg 11.96 €/kg
5,98 €
Asparagus spol s.r.o.