Vaša debnička je teraz prázdna
Registrácia /Prihlásenie
- nákupný zoznam a obľúbené produkty hocikde
- zbieranie bonusových bodov
- rýchla objednávka
- informovanie o akciách a špeci zľavách
- možnosť upravovať objednávku po odoslaní do určitého času
Špargľu a pór/cuketku si umyjeme, tvrdé konce špargle odkrojíme, v prípade, že je tvrdá aj šupka špargle, je potrebné ju škrabkou na zeleninu olúpať (tvrdé časti by po uvarení zhorkli). Tieto suroviny nakrájame na cca 2 cm veľké kúsky. V cca 3 litrovom hrnci rozpálime olej, dáme pražiť cibuľku, pór/cuketku a cca 5 min. pražíme. Následne pridáme 3 PL múky, 1dcl vody, osolíme, okoreníme a cca 3 minúty miešame na miernom ohni. Následne prilejeme vývar, pridáme rukolu a varíme na miernom ohni ešte cca 10 minút. Následne pridáme špargľu a varíme ešte 15 minút. Nakoniec zmes odstavíme a rozmixujeme dohladka, pridáme smotanu. Polievku podávame ozdobenú čerstvými lístkami rukoly, podľa chuti môžeme ešte pridať aj 1 PL tekvicového oleja, ktorý bude krásne kontrastovať s farbou polievky. Polievka chutí výborne aj studená!
TIP: do polievky môžete tesne pred servírovaním pridať pár kúskov čerstvo vylúpaného hrášku, ktorý bude v polievke príjemne chrumkať a prekvapí svojou sladkou chuťou.
Prajeme Vám dobrú chuť! Za recept ďakujeme značke Koření Antonín, ktorá nám dodáva vynikajúce korenia z celého sveta koreni.cz
1 menšia cibuľa
500g čerstvej zelenej špargle
250ml smotany na varenie ( alebo ryžovej smotany )
500g póru ( alebo cukety )
1l zeleninového vývaru
1 hrsť na jemno nakrájanej rukoly
3PL hladkej múky
soľ
čierne korenie
6PL slnečnicového oleja
čerstvý hrášok
Vaša debnička je teraz prázdna
Sezóna slovenských plodín je často krátka, a tak pomaly ale isto sa blíži koniec sezóny slovenskej špargle. Preto sme sa rozhodli „na rozlúčku“ priniesť tento úžasný recept na ľahkú špargľovú polievku!