Vaša debnička je teraz prázdna
Registrácia /Prihlásenie
- nákupný zoznam a obľúbené produkty hocikde
- zbieranie bonusových bodov
- rýchla objednávka
- informovanie o akciách a špeci zľavách
- možnosť upravovať objednávku po odoslaní do určitého času
Získajte 5 EUR NA PRVÝ NÁKUP: zistite viac tu>
Zmiešame hladkú múku, studené maslo, soľ, vajce, mlieko a vypracujeme cesto, ktoré uložíme na hodinu do chladničky.
Na náplň očistíme špargľu a dáme variť do vriacej vody cca 5 minút. Slaninku nakrájame a opečieme na cibuľke do zlatista. Nakoniec všetko spolu zmiešame (okrem paradajok). Paradajky nakrájame nakoniec.
Vychladené cesto vyvaľkáme a preložíme do formy. Popicháme vidličkou a prikryjeme papierom ktorý sme zaťažili fazuľou. Pečieme pri 200° 15 min. Papier potom odstránime a pečieme ešte 10 minút. Na predpečený korpus vylejeme plnku, poukladáme paradajky a pečieme 30 minút na 180°.
Recept pre vás pripravila blogerka Janka z blogu Janickine_dobroty.
300g hladkej múky
150g studeného masla
1ČL do cesta + do plnky
1 vajce do cesta + 3ks do plnky
2PL mlieka do cesta + 50ml do plnky
70ml sladkej smotany na varenie
zväzok bielej špargle
jarná cibuľka
50g slaniny
50g nastrúhaného syra ( napr. cheddar )
paradajky
Vaša debnička je teraz prázdna
Jar nám prináša úžasné lokálne plodiny, jednou z nich je špargľa. Pripravte si tento výborný slaný koláčik.
Recept pre vás pripravila blogerka Janka z blogu Janickine_dobroty.