Vaša debnička je teraz prázdna
Registrácia /Prihlásenie
- nákupný zoznam a obľúbené produkty hocikde
- zbieranie bonusových bodov
- rýchla objednávka
- informovanie o akciách a špeci zľavách
- možnosť upravovať objednávku po odoslaní do určitého času
Mäsko si umyjeme, dáme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme korenie, bobkový list a necháme zovrieť. Potom plameň znížime na mierny a varíme asi 90 minút. Medzitým si vývar osolíme a očistíme si zeleninu. Tú vložíme do vývaru a varíme ďalších aspoň 90 minút. Keď máte dostatok času, varte ho aj dlhšie, pokojne aj 6 hodín (v tom prípade priebežne dolejte studenú vodu). Pred koncom vývar ochutnáme a dochutíme polievkovým korením (používam domácu vegetu bez soli alebo zmes sušenej koreňovej zeleniny). Keď je vývar hotový, scedíme si ho, vyberieme a pooberáme uvarené mäso a nakrájame z neho zeleninu.
Knedličky si pripravíme tak, že všetky suroviny zmiešame spolu na cesto a necháme aspoň 30 minút postáť. Dáme si variť vodu a keď nám začne vrieť, plameň znížime a necháme len tak bublať (dôležité je, aby voda nevrela, lebo z knedličkov nám ostane kaša). Potom si dvoma malými lyžičkami namočenými do horúcej vody tvarujeme z cesta knedličky, ktoré pomaly vkladáme do vody a necháme ich variť asi 15 minút.
Všetky tieto dobroty si dám na tanier, posypem čerstvou petržlenovou vňaťou a prajem dobrú chuť ❤
kačacia zmes na polievku ( morčacia, kuracia )
3 veľké mrkvy
1 cibuľa
2 petržleny
1/4 zeleru
petržlenová vňať
soľ
korenie
2 bobkové listy
polievkové korenie
1 vajce
100 g detskej krupice
1 PL oleja
Vaša debnička je teraz prázdna
Slepačí vývar slávi u nás každú nedeľu prím. Ale čo keby ste namiesto overenej klasiky vyskúšali malú obmenu a nahradili ho skvelým kačacím vývarom? Určite neostanete sklamaní ani vy, ani vaši stravníci. Nezabudnite na tanier naservírovať aj zeleninku a nakrájané mäsko z polievky a gurmánsky zážitok bude ešte lepší.