Vaša debnička je teraz prázdna
Registrácia /Prihlásenie
- nákupný zoznam a obľúbené produkty hocikde
- zbieranie bonusových bodov
- rýchla objednávka
- informovanie o akciách a špeci zľavách
- možnosť upravovať objednávku po odoslaní do určitého času
Vaša debnička je teraz prázdna
Predaj tohto produktu skončil.
Výborný nepraný slovenský petržlen
Pochádza z východného Stredomoria. Od nepamäti ho Gréci a Rimania považovali za liečivú rastlinu a koreninu. V 16. storočí sa začali rozlišovať dva druhy petržlenu – koreňový a vňaťový. Konzumuje sa tak koreň, ako aj vňať. Môžeme ho jesť surový, ale aj tepelne spracovaný. Je základom chuti mnohých jedál, polievok, plniek. Rovnako tak vňať sa používa do polievok, kedy ju pridáme tesne na koniec a len jemne prevaríme, aby sa uvoľnili esencie. Je známe, že je nielen nenahraditeľnou zeleninou, ale aj liečivou rastlinou.
Skladovanie: Petržlen skladujeme podobne ako mrkvu. Môžeme ho mať tak mimo chladničky ako aj v nej. Dôležité je pri skladovaní vonku, aby nám nevyschol. Vyschýnaním mäkne. Môžeme ho na čas ponoriť do vody. V chladničke nám vydrží samozrejme dlhšie. Dlhodobo skladujeme len dobre očistené a preschnuté korene. Najlepšie v dobre vetranej, tmavej pivnici, kde ho chránime pred vädnutím tak, že ho zasypávame vlhkým pieskom alebo prikryjeme fóliou. Ideálna teplota je okolo 0 °C. Vlhkosť by mala byť od 90 do 95 %.
Krajina pôvodu: Slovensko.
Tu združujeme slovenských farmárov, s ktorými radi spolupracujeme. Ďakujeme, že...