Vaša debnička je teraz prázdna
Registrácia /Prihlásenie
- nákupný zoznam a obľúbené produkty hocikde
- zbieranie bonusových bodov
- rýchla objednávka
- informovanie o akciách a špeci zľavách
- možnosť upravovať objednávku po odoslaní do určitého času
Vaša debnička je teraz prázdna
100% garancia spokojnosti
Našim cieľom je ponúkať len to najlepšie. Preto máme pre vás garanciu 100% spokojnosti. Zistite o nej a o možnosti reklamovať viac tu.
1 kus papriky a máte vystarané o dennú dávku vitamínu C. Paprika bola dôležitou potravinovou zložkou národov Južnej a Strednej Ameriky už dávno predtým, ako sa stala známou v našich krajinách. V súčasnosti poznáme mnoho druhov, ktoré sa od seba líšia nie len farbou ale aj pikantnosťou. Paprika obsahuje najmä vitamíny B, C a K a mix rôznych minerálnych látok, ako je vápnik, draslík, železo a horčík. Konzumovať ju môžeme tak surovú ako zložku zeleninových šalátov, tepelne upravený v omáčkach, polievke a veľmi obľúbeným spôsobom je jej nakladanie, či už v oleji alebo pomocou sterilizácie. Paprika sa zberá od augusta do prvých mrazov. Plody zbierame buď zelené alebo dozreté žlté, či červené podľa druhu papriky. Skladovanie: Paprika nám vydrží mimo chladničky niekoľko dní. Postupne zosychá a mäkne. V chladničke vydrží dlhšie čerstvá, no treba dať pozor aby neomrzla. Papriku môžeme skladovať aj dlhšie, no v takomto prípade je vhodná dobre vetraná pivnica. Vždy skladujeme zdravé plody aj so stopkou. Zaujímavý je spôsob skladovania, kedy ich stopkou zapichneme do vlhkého piesku, pričom zabezpečíme dostatok miesta medzi jednotlivými plodmi, aby sa o seba neopierali.
Karol a Evka sú mladí zanietení farmári, ktorí pestujú zeleninu bez použitia chémie tak, ako to kedysi robili naši starí rodičia...