Vaša debnička je teraz prázdna
Registrácia /Prihlásenie
- nákupný zoznam a obľúbené produkty hocikde
- zbieranie bonusových bodov
- rýchla objednávka
- informovanie o akciách a špeci zľavách
- možnosť upravovať objednávku po odoslaní do určitého času
Vaša debnička je teraz prázdna
100% garancia spokojnosti
Našim cieľom je ponúkať len to najlepšie. Preto máme pre vás garanciu 100% spokojnosti. Zistite o nej a o možnosti reklamovať viac tu.
Papriky PCR môžu byť mierne pikantné. Chrumkavé plody si môžeme vychutnať surové ako súčasť zeleninových šalátov, prípadne tepelne upravené v omáčkach. Čoraz populárnejšia je jej sterilizácia alebo nakladanie v oleji.
Zaujímavý recept: PLNENÉ PAPRIKY s quinoou:
Potrebujeme:
Príprava: Quinou si uvaríme s troškou soli v hrnci (1 diel quinoi + 2 diely vody). Vydlabeme papriky a paradajky (šťavu z paradajok necháme). Na panvici si orestujeme na cibuľke 3 malé osolené šampiňóny do polomäkka. Odstavíme a odložíme, šampiňónmi budeme plniť papriky a paradajky. Rozdrvíme v rukách tofu. Na panvici opražíme do zlatista cibuľku spolu s koreninami ktorými chceme tofu ochutiť (my sme použili opražené horčičné semienka, rímsku rascu, cesnak a dáta massalu). Opražené koreniny podlejeme troškou vody, počkáme kým sa časť odparí a tak pridáme tofu. Orestujeme a podlejeme sójovou omáčkou. Vydlabané papriky a paradajky naplníme vo vrstvách pripravenou quinoou, šampiňónmi a tofu. Dozdobíme syrom (pomôže nám prilepiť klobúčik papriky). Na vymastený (kokosovým olejom) menší plech uložíme papriky, paradajky, nakrájané veľké šampiňóny (príloha)a cibuľu. Šampiňóny polejeme vydlabanou šťavou s paradajok. Pečieme v rúre pri 200° cca 40 minút. Podávame ozdobené bazalkou.
Skladovanie: Paprika nám vydrží mimo chladničky niekoľko dní. Postupne zosychá a mäkne. V chladničke vydrží dlhšie čerstvá, no treba dať pozor aby neomrzla. Papriku môžeme skladovať aj dlhšie, no v takomto prípade je vhodná dobre vetraná pivnica. Vždy skladujeme zdravé plody aj so stopkou. Zaujímavý je spôsob skladovania, kedy ich stopkou zapichneme do vlhkého piesku, pričom zabezpečíme dostatok miesta medzi jednotlivými plodmi, aby sa o seba neopierali.
Krajina pôvodu: Slovensko.
Karol a Evka sú mladí zanietení farmári, ktorí pestujú zeleninu bez použitia chémie tak, ako to kedysi robili naši starí rodičia...