Vaša debnička je teraz prázdna
Registrácia /Prihlásenie
- nákupný zoznam a obľúbené produkty hocikde
- zbieranie bonusových bodov
- rýchla objednávka
- informovanie o akciách a špeci zľavách
- možnosť upravovať objednávku po odoslaní do určitého času
Vaša debnička je teraz prázdna
Predaj tohto produktu skončil.
Lavaš (arménsky ) je chutný chlieb pripravený z nekysnutého cesta. Je základným pokrmom arménskej kuchyne. Obľubu si získal na Kaukaze, v Stredomorí, Európe či USA. V Arménsku sa tento chlieb už po stáročia pečie vždy na jeseň v rozpálených hlinených peciach. Velké množstvo chleba sa potom uchováva v suchom a chladnom prostredí. Pred konzumáciou sa chlieb pokropí vodou.
Lavaš je podobný indickému čapati alebo arabskému chlebu. Odlišuje sa však svojou jemnosťou, veľkosťou a zložením. Cesto sa vyrába z múky a pitnej vody.
Bez pšeničného škrobu, mlieka a vajec, droždia, laktózy, neobsahuje žiadne GMO a konzervačné látky.
Obsah gluténu vo výrobku je <5.00 mg/kg.
Zloženie: ryžová múka, kukuričná múka, voda, kukuričný škrob, tapiokový škrob, cukor, rastl. vláknina, morská soľ, psyllium, olivový olej, zahusťovadlo xantánová guma, guarová múka, E464 (stabilizátor), arómy
Energetická hodnota na 100g výrobku: Energia 1111,7 kJ / 261,9 kcal, Tuky 0,98g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,11g, Sacharidy 62,12g z toho cukry 1,04g, Bielkoviny 1,14g, Soľ 1,72g
Skladovanie: Skladujte v chladničke pri teplote max. do 8 °C.
Lavaš vydrží v chladničke zabalený v sáčku maximálne 10 dní od dátumu výroby. V mrazničke ho môžete skladovať až 2 mesiace.
Výrobca: Pekáreň Lavaš, Trieda SNP 61, 040 11 Košice.
Krajina pôvodu: Slovensko.
Lavaš (arménsky լավաշ) je chutný chlieb pripravený z nekysnutého cesta. Je základným pokrmom arménskej kuchyne...