Vaša debnička je teraz prázdna
Registrácia /Prihlásenie
- nákupný zoznam a obľúbené produkty hocikde
- zbieranie bonusových bodov
- rýchla objednávka
- informovanie o akciách a špeci zľavách
- možnosť upravovať objednávku po odoslaní do určitého času
Vaša debnička je teraz prázdna
100% garancia spokojnosti
Našim cieľom je ponúkať len to najlepšie. Preto máme pre vás garanciu 100% spokojnosti. Zistite o nej a o možnosti reklamovať viac tu.
Pripravili sme pre Vás zvýhodnené balenie - slovenské jahody, ku ktorým dostanete od nás darček, ktorý sme pre vás vybrali spolu s Viktorom a Zuzkou z vinárstva BOVINEL. Veru tak:) Biele perlivé vínko nám vyšlo ako najlepšia voľba. Áno, pre tých z vás, ktorí naše vína dobre poznáte, hovoríme o Frizzante Bovinel. Tentokrát vo verzii ružové Zweigeltrebe (2023), ktoré v sebe spája jemnú vôňu trávy a zrelého ovocia, takže hneď ako sa vyčasí, tak malý piknik poteší.
Osvedčený RECEPT na domáci džem "bez chémie" ako od babičky: :)
UROBÍTE Z NEHO PRIBLIŽNE 13 POHÁROV (250 ml) DŽEMU (podľa toho, ako dlho ho budete variť a koľko vody sa Vám vyparí)
potrebujeme:
- 5 kg jahôd
- 2,5 kg cukru (najlepšie trstinového)
- 5 citrónov
- a dobre uzatvárateľné poháre vhodné na zaváranie
postup:
1. jahody dobre umyjeme, odstopkujeme, necháme riadne odkvapkať a nakrájame na polovicu či na štvrťky
2. vložíme ich do hrnca a zasypeme cukrom, necháme cca 2 hodiny v chlade postáť
3. potom sprudka varíme cca 10 minút, potom pridáme šťavu z citrónov a varíme ešte 20 minút. * Ak chcete, aby bol džem hustejší, varte ho dlhšie - konzistenciu môžete sledovať priebežne. * Počas varenia miešame a odoberáme z povrchu penu.
4. Nakoniec môžete džem pomixovať ponorným mixérom - ak chcete dosiahnuť krásne hladkú konzistenciu (ak máte naopak radi kúsky ovocia, džem nemixujte)
5. ešte horúcu hmotu nalejeme do vopred sterilizovaných čistých pohárikov (obliate horúcou vodou a dobre vysušené, vrátane víčok), ihneď zavíčkujeme a otočíme dnom hore, prikryjeme napríklad dekou a necháme úplne vychladnúť.
Prajeme príjemné zaváranie a dobrú chuť! :)
Krajina pôvodu: Slovensko.
Jahody sa snažia pestovať čo najprirodzenejšie tak, aby boli jahody naozaj zdravé, kvalitné, plne dozreté a poctivé. Domácej kvality. Sú pestované na...