Vaša debnička je teraz prázdna
Registrácia /Prihlásenie
- nákupný zoznam a obľúbené produkty hocikde
- zbieranie bonusových bodov
- rýchla objednávka
- informovanie o akciách a špeci zľavách
- možnosť upravovať objednávku po odoslaní do určitého času
Vaša debnička je teraz prázdna
100% garancia spokojnosti
Našim cieľom je ponúkať len to najlepšie. Preto máme pre vás garanciu 100% spokojnosti. Zistite o nej a o možnosti reklamovať viac tu.
Dnes ani botanici presne nevedia, kde na zemeguli sa zrodil prapôvodca dnešného hlávkového šalátu. Pravdepodobne v juhozápadnej Ázii alebo dokonca až v Nepále a Kašmíre. Keď doputoval do starého Grécka a Ríma, tam si ho začali veľmi považovať. Zistili jeho účinky pre dobré trávenie. Až v 16. storočí sa však začal oddeľovať listový šalát od hlávkového. Hlávkový šalát obsahuje až vyše 90% vody z jeho celkovej hmotnosti. Kuchynské využitie je pestré. Môžeme ho podávať surový do šalátov, ako prílohu k jedlu alebo ho môžeme použiť aj do polievky, kedy ho jemne prevaríme.
Skladovanie: Šaláty ba sme mali jesť prevažne čerstvé. Pre dlhšie uskladnenie môžete šalát buď rozobrať na jednotlivé listy, dať do nádobky a uložiť do chladničky alebo ho celý vložiť do papierového vrecka, ktoré je lepšie ako igelitové pretože "dýcha".
Krajina pôvodu: Slovensko
Tu združujeme slovenských farmárov, s ktorými radi spolupracujeme. Ďakujeme, že...