Vaša debnička je teraz prázdna
Registrácia /Prihlásenie
- nákupný zoznam a obľúbené produkty hocikde
- zbieranie bonusových bodov
- rýchla objednávka
- informovanie o akciách a špeci zľavách
- možnosť upravovať objednávku po odoslaní do určitého času
Vaša debnička je teraz prázdna
Prvé zmienky o cukete nájdeme v oblasti Stredomoria a to hlavne Talianska. Existuje viacero druhov, ktoré sa líšia farbou a veľkosťou. Je to obľúbená rastlina u pestovateľov, pretože pomerne dobre plodí, podobne ako je tomu u tekvíc. Obsahuje prevažne vodu, vlákninu a potom v menších množstvách viacero vitamínov a minerálov. Má naozaj široké kuchynské využitie. Konzumujeme ju prevažne tepelne upravenú, no dá sa konzumovať aj surová. Hlavne mladšie cukety, ktoré nemajú tak stvrdnutú šupku. Tá sa totiž môže konzumovať, podobne ako tomu je u uhoriek. Chutnejšia je ale u mladej cukety a podobne ako u mnohých iných plodov aj tu je práve aj v šupke mnoho prospešných látok. Je chuťovo neutrálna a tak ju vieme pripraviť buď v slaných pokrmoch alebo aj sladkých.
Skladovanie: Cuketu môžeme skladovať tak v chladničke ako aj mimo nej. Ideálny priestor je pivnica, kde by mala byť tma, sucho a teplota okolo 15-19 °C. Ak skladujeme viac plodov naraz, mal by byť medzi nimi voľný priestor a pri dlhšom skladovaní by nemali byť na plodoch vady, či iné poškodenie. Zabránime tak hnilobe.
Krajina povodu : Slovensko
Tu združujeme slovenských farmárov, s ktorými radi spolupracujeme. Ďakujeme, že...