Vaša debnička je teraz prázdna
Registrácia /Prihlásenie
- nákupný zoznam a obľúbené produkty hocikde
- zbieranie bonusových bodov
- rýchla objednávka
- informovanie o akciách a špeci zľavách
- možnosť upravovať objednávku po odoslaní do určitého času
Vaša debnička je teraz prázdna
100% garancia spokojnosti
Našim cieľom je ponúkať len to najlepšie. Preto máme pre vás garanciu 100% spokojnosti. Zistite o nej a o možnosti reklamovať viac tu.
Šalotka banánová je unikátna chuťou aj tvarom (banánový tvar). Chuťovo je jemnejšia ako žltá cibuľa, pre svoj tvar je vyhľadávaná šéfkuchármi po celom svete. Používa sa prekrojená na polovicu (či dokonca celá) - zapekaná, varená. Šalotka obsahuje viac cukru, a preto je vynikajúca aj na priamu konumáciu v surovom stave (do šalátov a pod.). V zime sa dobre skladuje.
Táto cibuľa sa však hodí do rôznych jedál, či už v teplej alebo studenej kuchyni. Môžeme ju konzumovať surovú, varenú i pečenú. Cibuľu by sme mali konzumovať hneď po jej nakrájaní.
Cibuľa vždy predstavovala pomocníka proti viacerým chorobám. Pôvodom je cibuľa z orientu, kde sa vo veľkej miere využívala pre jej liečivé účinky a tak prešla aj k nám. Ľudia ju poznajú už viac ako 5000 rokov. Za ten čas sa rozšírila takmer do celého sveta.
Skladovanie: Cibuľu skladujeme v suchých, chladných a dobre vetrateľných priestoroch, najlepšie v sieťkach a nemala by prísť do kontaktu s mrazom. Plesňou infikované kusy by sme mali od ostatnej cibule oddeliť. Dobre sa uskladňuje a s výberom dobrej odrody ju môžeme zberať celoročne. Optimálna teplota na uskladnenie je okolo 2 až 3 °C. Vlhkosť vzduchu by mala byť od 60 do 75%.
Krajina pôvodu: Francúzsko
Tu združujeme aj zahraničných farmárov, ktorí nám ...