Vaša debnička je teraz prázdna
Registrácia /Prihlásenie
- nákupný zoznam a obľúbené produkty hocikde
- zbieranie bonusových bodov
- rýchla objednávka
- informovanie o akciách a špeci zľavách
- možnosť upravovať objednávku po odoslaní do určitého času
Vaša debnička je teraz prázdna
Medvedí cesnak je už storočia využívaný v tradičnej medicíne pre jeho antioxidačné, protizápalové a antimikrobiálne vlastnosti. Obsahuje veľa vitamínu C a vitamínu A, draslíka, železa a selénu.
Využite príjemné jarné počasie a vybehnite do prírody pohľadať liečivú dobrotu. Ak nemáte možnosť nazbierať si medvedí cesnak sami, môžete si ho pridať so svojej debničky v našom farmárskom eshope FARMOVE.sk.
Kedy a kde rastie medvedí cesnak sa dočítate v našom predošlom blogu tu.
Využite krátku sezónu medvedieho cesnaku a pripravte si z neho niektorý z našich obľúbených receptov.
V hrnci rozohrejeme maslo a orestujeme nakrájanú cibuľu do zlatista. Pridáme nasekaný medvedí cesnak a zeler, orestujeme ich spolu asi 5 minút. Pridáme zeleninový vývar a varíme na miernom ohni cca 20 minút. Polievku rozmixujeme dohladka a zjemníme smotanou na varenie. Osolíme a okoreníme podľa chuti a podávame.
Medvedí cesnak nasekáme na drobno, jahody nakrájame na štvrtky, pridáme podrvené vlašské orechy a polejeme javorovým sirupom. Môžeme podávať s čerstvým chlebíkom.
Medvedí cesnak opláchneme a nasekáme. Maslo necháme zmäknúť pri izbovej teplote.
Do zmäknutého masla pridáme nasekaný medvedí cesnak a dobre premiešame. Dochutíme soľou a korením. Maslo dáme do chladničky vychladnúť a stuhnúť. Cesnakové maslo môžeme použiť na pečené zemiaky, mäso alebo ako nátierku.
Medvedí cesnak si nasekáme na drobné kúsky. V hrnci varíme vodu a cukor, kým sa cukor úplne nerozpustí. Do hrnca pridáme už nasekaný medvedí cesnak a necháme variť na miernom ohni cca 20 minút. Sirup precedíme cez sitko a necháme vychladnúť.
Medvedí cesnakový sirup môžeme použiť ako prísadu do koktailov, alebo ako dochucovadlo k ovocným dezertom. Tento sirup je tiež skvelý ako doplnok ku šalátom a iným chladeným jedlám.
Uvaríme cestoviny v osolenej vode podľa pokynov na obale. V panvici rozohrejeme olivový olej a pridáme nakrájaný medvedí cesnak. Orestujeme ho na miernom ohni asi 2 minúty. Pridáme do panvice nasekaný špenát a necháme ho zmäknúť. Cestoviny pridáme k zmesi so špenátom a medvedím cesnakom. Zmiešame a osolíme, okoreníme podľa chuti. Posypeme parmezánom a podávame.
V hrnci si uvaríme pohánku v osolenej vode. Medvedí cesnak, oriešky a cesnak dáme do mixéra a rozmixujeme na jemnú pastu. Následne pridáme olivový olej, strúhaný parmezán a šťavu z citróna a mixujeme, kým sa nám nevytvorí hladká pasta. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Pohánku zmiešame s medvedím cesnakovým pestom a podávame.
Dobrú chuť :)