Získajte 5 EUR NA PRVÝ NÁKUP: zistite viac tu>

Vaša debnička 0

Vaša debnička je teraz prázdna

Registrácia /Prihlásenie
  • nákupný zoznam a obľúbené produkty hocikde
  • zbieranie bonusových bodov
  • rýchla objednávka
  • informovanie o akciách a špeci zľavách
  • možnosť upravovať objednávku po odoslaní do určitého času

Jablčný ocot, v čom je iný ako ten bežný?

09.01.2023

Jablčný ocot je výživný nápoj, ktorý vzniká fermentovaním jablčného muštu. Vyniká množstvom prospešných účinkov pre zdravie, pomáha pri chudnutí, znižovaní hladiny cholesterolu aj pri zlepšení trávenia.

Jeho kyslá chuť sa hodí k rôznym jedlám, vrátane marinád na mäso, zálievok na šaláty, ako aj do rôznych omáčok a polievok.

Vedeli ste?

Jablčný ocot je vynikajúcim prostriedkom na úpravu chuti jedál.

  • Môžete ho použiť na zjemnenie príliš pikantných alebo korenistých jedál.
  • Jeho kyslosť sa tiež hodí na vyváženie sladkej chuti v sladkých jedlách alebo na pridanie extra chuti do vyprážaných jedál.

Bežný ocot alebo jablčný – viete, aký je medzi nimi rozdiel?

Jablčný ocot je ocot, ktorý sa vyrába zo sladkých jabĺk alebo hroznového vína. Bežný ocot je vyrábaný z rôznych druhov ovocia alebo iných potravín, ako sú zemiaky, cukrová trstina alebo hrozno. Práve jablčný ocot má oproti bežnému jemnejšiu chuť a môže mať rôzne príchute. Bežný ocot je obvykle kyslejší ako jablčný a je často používaný iba na konzerváciu potravín. Oba druhy octu sa používajú v rôznych kuchyniach po celom svete a sú obľúbené pre svoju kyslosť a jedinečnú chuť.

Chudnutie a jablčný ocot

  • Kyselina octová v jablčnom octe môže pomôcť znížiť hladinu cukru v krvi po jedle a tak zabraňuje vzniku chuti na sladké.
  • Podporuje trávenie a pomáha udržiavať zdravú mikroflóru v črevách.

Ocot by sa však  nemal považovať za samostatné riešenie pri redukcii váhy, ale mal by byť súčasťou zdravej, vyváženej stravy a tiež pravidelnej fyzickej aktivity.

Jablčný ocot pre pevné zdravie

Už v minulosti bol fermentovaný jablčný ocot pre svoje množstvo prospešných účinkov považovaný za prírodný liek.

Živý jablčný ocot:

  • je bohatým zdrojom antioxidantov,
  • pomáha chrániť organizmus pred voľnými radikálmi,
  • obsahuje tiež množstvo živín, ako sú draslík, sodík, fosfor a vápnik,
  • pomáha zlepšovať trávenie a znižovať hladinu kyslosti v žalúdku,
  • môže pomôcť pri detoxikácii tela a podporovať imunitný systém,
  • je výborným prírodným prostriedkom na liečenie mnohých kožných problémov, ako sú vyrážky a podráždená pokožka.

Dokonca poslúži aj ako účinný prostriedok na osvieženie vlasov a pokožky hlavy, keď sa používa ako vlasové tonikum.

Používanie jablčného octu je výborným prírodným prostriedkom ako udržiavať svoje zdravie v kondícii. Je však dôležité vybrať si kvalitný jablčný ocot a používať ho s mierou. Takýto kvalitný jablčný ocot slovenskej výroby kúpite aj u nás vo FARMOVE.sk :)

Chat